Sukalaakakkkujen tekeminen ei ole minulle kovin yleistä, joten nyt halusin tehdä jotain suklaista. En ole koskaan edes Sacherkakkua kokeillut. Ostin kuukausi sitten itselleni leivontakirjan " Seitseman tähden leivontakirjan " joka on mielestäni aivan ihana kirja. Sieltä löysin sitten Sacherkakun ohjeen, jonka muokkasin itselleni ja kaapissa oleville aineilleni sopivaksi. Olen aina luullut , enää Sacherkakku on on erittäin työläs ja kalliskakku, mutta enään en ole kyllä samaa mieltä, ainakin tämä ohje  todisti  muuta.

Innostuin tekemään tällä samalla ohjeella sit toisenkin kakun :)

1247404161_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koristeena valmiita suklaalehtiä ja omatekoinen suklaakukka..

1247149464_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä kirjan alkuperäinen ohje: , (suluissa muunnelma):

150g tummaa suklaata

50g margariinia

4 munaa

2dl sokeria

1tl vaniljasokeria

1maust.mitta suolaa

1 1/2 dl vehnäjauhoja ( gluteenittomia jauhoja Sunnuntai)

1 tl leivinjauhetta

Paloittele suklaa ja sulata margariinin kanssa. Vaahdota munat+sokerit+suola .Lisää vaahtoon yhdistetyt kuivataineet ja sulatettu suklaarasvaseos. Paista voidellussa uunivuuassa 175 asteessa n.35min-45min ( riippuu hieman vuuan korkeudesta.

Jäähdytä kakkua hieman ennen kumoamista.Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaa.

Täyte: 1dl aprikoosisosetta tai marmeladia ( itse käytin finduksen appelsiinimarmeladia)

Täytä kakku soseella ja laita "kansi" päälle.

Kuorrutus:

150g tummaa suklaata

1rkl öljyä

Sulata suklaa öljyn kanssa. Sivele kakku suklaalla. Vie kakku kylmään kunnes suklaa jähmettyy.

Itse koristelin kakun valkosuklaalla ja sokerihelmillä, suklaalehdillä ja Helmen tekemällä kukalla , jonka sain häneltä.:)) kiitos vaan kovasti..ja heti pääsi yksi kukkasista käyttöön...

Olipa hyvä kakku ja varmasti tulen jatkossakin tekemään tällä ohjeella suklaakakkua...:)) tämä on erinomainen kakku josta ei varmasti huomaa makueroa, tekeekö sen gluteenittomiin vai tavallisiin jauhoihin.