Sukalaakakkkujen tekeminen ei ole minulle kovin yleistä, joten nyt halusin tehdä jotain suklaista. En ole koskaan edes Sacherkakkua kokeillut. Ostin kuukausi sitten itselleni leivontakirjan " Seitseman tähden leivontakirjan " joka on mielestäni aivan ihana kirja. Sieltä löysin sitten Sacherkakun ohjeen, jonka muokkasin itselleni ja kaapissa oleville aineilleni sopivaksi. Olen aina luullut , enää Sacherkakku on on erittäin työläs ja kalliskakku, mutta enään en ole kyllä samaa mieltä, ainakin tämä ohje todisti muuta.
Innostuin tekemään tällä samalla ohjeella sit toisenkin kakun :)
Koristeena valmiita suklaalehtiä ja omatekoinen suklaakukka..
Tässä kirjan alkuperäinen ohje: , (suluissa muunnelma):
150g tummaa suklaata
50g margariinia
4 munaa
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1maust.mitta suolaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja ( gluteenittomia jauhoja Sunnuntai)
1 tl leivinjauhetta
Paloittele suklaa ja sulata margariinin kanssa. Vaahdota munat+sokerit+suola .Lisää vaahtoon yhdistetyt kuivataineet ja sulatettu suklaarasvaseos. Paista voidellussa uunivuuassa 175 asteessa n.35min-45min ( riippuu hieman vuuan korkeudesta.
Jäähdytä kakkua hieman ennen kumoamista.Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaa.
Täyte: 1dl aprikoosisosetta tai marmeladia ( itse käytin finduksen appelsiinimarmeladia)
Täytä kakku soseella ja laita "kansi" päälle.
Kuorrutus:
150g tummaa suklaata
1rkl öljyä
Sulata suklaa öljyn kanssa. Sivele kakku suklaalla. Vie kakku kylmään kunnes suklaa jähmettyy.
Itse koristelin kakun valkosuklaalla ja sokerihelmillä, suklaalehdillä ja Helmen tekemällä kukalla , jonka sain häneltä.:)) kiitos vaan kovasti..ja heti pääsi yksi kukkasista käyttöön...
Olipa hyvä kakku ja varmasti tulen jatkossakin tekemään tällä ohjeella suklaakakkua...:)) tämä on erinomainen kakku josta ei varmasti huomaa makueroa, tekeekö sen gluteenittomiin vai tavallisiin jauhoihin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.